fbpx
Начало » България » Богатите хора в света увеличиха с 255 млрд. долара парите си

Богатите хора в света увеличиха с 255 млрд. долара парите си

  • bobi
  • 26 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Богатите хора в света увеличиха с 255 млрд. долара парите си

Общото финансово състояние на 25 от най-богатите хора в света се е увеличило с 255 милиарда долара пред изминалите два месеца по време на коронавируса. За това информира сп. „Форбс“.

Най-успешен период по време на пандемията е бил за основателя на фейсбук Марк Зукърбърг, който е увеличил богатството си от 31 милиарда долара до 86,5 милиарда. Основната причина е поскъпването на акциите на социалната мрежа. Зукърбърг се изкачва от седмо до четвърто място в класацията на най-богатите хора в света.

Друг печелиш от ситуацията с пандемията е шефът на Амазон – Джеф Безос. Той е спечелил за два месеца 29,9 милиарда долара. Отново печалбата идва заради повишаване на акциите. Неговото състояние е достигнало до рекордните 146, 9 милиарда долара и продължава да е най-богарият човек в света.

Богатството на Бил Гейтс също се е повишило почти с 12 милиарда и е стигнало до 106,5 милиарда долара. Активите на главния изпълнителен директор на френската група Луи Вюитон Моет Хенеси (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно са увеличили стойността си с 12,8 милиарда долара до 94,1 милиарда долара, а на ръководителя на инвестиционния фонд Бъркшър Хатауей (Berkshire Hathaway) Уорън Бъфет – с 6 милиарда до 69,2 милиарда долара.

Лари Елисъм – съосновател на Оракъл (Oracle) е спечелил 10,4 милиарда долара и вече притежава 66,4 милиарда. Бившият шеф на Майкрософт Стив Балмър е прибавил 14 милиарда долара към състоянието си, което е достигнало 65,4 милиарда долара, а Лари Пейдж, един от основателите на Гугъл (Google), е натрупал още 14,2 милиарда долара до общо 63,6 милиарда долара. Състоянието на Сергей Брин, другия основател на Гугъл, се е увеличило с 13,7 милиарда долара до 61,3 милиарда долара, а на собственика на търговската верига Сара (Zara) Амансио Ортега – с 5,2 милиарда долара до 60,5 милиарда долара.

През последните два месеца 25-те милиардери, включени в списъка, са били на печалба. Общо активите им са достигнали близо 1,5 трилиона долара. Специалистите на „Форбс“ основават оценките си предимно на информацията за промяна в стойността на акциите.
Служителите на списанието са констатирали, че доходите на населението в условията на пандемията като цяло са намалели.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top