fbpx
Начало » България » Близо 70 хил. ученици от страната ще спортуват на нови площадки

Близо 70 хил. ученици от страната ще спортуват на нови площадки

  • bobi
  • 07 сеп. 2022
  •  Коментарите са изключени за Близо 70 хил. ученици от страната ще спортуват на нови площадки

Съвременни условия за спорт на открито ще бъдат осигурени за над 69 000 ученици, обучаващи се в 132 училища в страната, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

В 72 от тези училища предстои да бъдат изградени нови спортни площадки със специализирана настилка, а в останалите 60 – съществуващите игрища ще бъдат основно ремонтирани. За целта правителството отпусна 15 млн. лева по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища.

Общо 12 701 518 лева се предоставят на 77 общини. С тях ще бъдат изградени нови спортни площадки в 60 общински училища, а в други 50 – площадките ще бъдат основно ремонтирани. 2 060 593 лева се отпускат и за 20 държавни училища, финансирани от Министерството на образованието и науката. В половината от тях ще бъдат изградени нови спортни площадки, а в останалите 10 – предстои ремонт на съществуващите. 237 889 лева са осигурени и за Министерството на културата. Те ще бъдат използвани за строителство на площадки за спорт в две държавни училища.

Целта на програмата е подобряване на спортната култура на учениците чрез изграждане, разширяване и модернизиране на базата на училищата. С нейното изпълнение ще се подобрят условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание на открито, както и на спортни дейности извън учебния план, отбелязват от просветното ведомство.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top