fbpx
Начало » България » Близо 2.5 млн.лв. даде правителството за ремонт на 4 училища в Благоевградско

Близо 2.5 млн.лв. даде правителството за ремонт на 4 училища в Благоевградско

  • bobi
  • 21 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Близо 2.5 млн.лв. даде правителството за ремонт на 4 училища в Благоевградско

С допълнителни 2 412 525 лв. продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание в Благоевград. Единственият начин да останат тези млади хора там и да живеят добре, е да направим училища, детски градини, спортни площадки – това искат младите хора, подчерта още премиерът Борисов.

С отпуснатите пари за региона ще бъде извършено цялостно обновяване на сградата на една детска градина, ще бъдат изпълнени мерки за подобряване на енергийната ефективност в две училища, а в други две училища ще бъдат изградени нови физкултурни салони. За ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на основно училище „Свети Климент Охридски“ в Добринище, община Банско, Министерският съвет отпусна 190 000 лв.

500 000 лв. предостави правителството за дофинансиране на основен ремонт на сграда на детска градина „Еделвайс“ в с. Брезница, община Гоце Делчев. Благодарим за средствата за изграждането на физкултурен салон в Дъбница. Тук учат 150 деца, заяви кметът на Дъбница Синем Бекирова по време на заседанието. Кабинетът отпусна 550 000 лв. за проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на обединено училище „Христо Ботев“ в селото. За образователна инфраструктура в община Гоце Делчев бяха дадени още 450 305 лв. за саниране на два учебни корпуса на сградата на обединено училище „Св. Климент Охридски“ в с. Дебрен.

Кметът на Хаджидимово също изрази благодарност за бързо отпуснатите средства в размер на 722 220 лв. за изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в града.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top