fbpx
Начало » България » Близо 1500 деца се обучават по метода Монтесори в Пловдив

Близо 1500 деца се обучават по метода Монтесори в Пловдив

  • bobi
  • 14 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Близо 1500 деца се обучават по метода Монтесори в Пловдив

Близо 1500 деца се обучават по метода Монтесори в Пловдив. Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла, съобщиха от пресцентъра на общината.

Пловдив е първата община в България, в която е въведено обучение и възпитание по метода на Монтесори педагогиката в общинските учебни заведения.

Към настоящия момент са обхванати близо 1500 деца – 1 251 деца в 44 групи в детските градини, 73 деца в 3 групи на детски ясли и 138 деца в училища /6 паралелки и 1 подготвителна група/.

Монтесори се прилага успешно в четири училища в Пловдив, сред които СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Екзарх Антим I“, СУ „Св. Седмочисленици“ и СУ „Константин Величков“. Осем са общинските детски градини, които също работят по алтернативната система, както и една детска ясла „100 усмивки“. От Община Пловдив посочват, че предстои Монтесори педагогиката да се прилага и в още една ДЯ – „Палечка“.

До настоящия момент по програмата са обучени общо 186 педагози, като 153 от тях са преминали курс „Въведение в Монтесори педагогиката при групова работа в детската градина“, а 33 учители – „Монтесори класна стая – основни дейности, подходи и практики в ученическа възраст 1-4 клас“.

Обученията са осъществени по съвместна програма на Община Пловдив и Нов български университет, се посочва още в съобщението.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top