fbpx
Начало » България » Близо 1000 ученици има в затворите и арестите

Близо 1000 ученици има в затворите и арестите

  • bobi
  • 15 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Близо 1000 ученици има в затворите и арестите

Учебната година в местата за лишаване от свобода започва с 976 ученици, информира Министерството на правосъдието, като преброи 6202 човека в затвори и арести.

Системата на затворите разполага със седем средни училища и шест филиала към тях, като обучението е от 1-ви до 12-ти клас. Тази година първокласниците в местата за лишаване от свобода са 62. Най-висок е броят на учениците в София – 272. В Стара Загора, където е най-голямото училище в системата, са 192, в единствения затвор за жени в Сливен – 57, в Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца – 12.

Учебният процес в местата за лишаване от свобода е съобразен с нормативната уредба на Министерството на правосъдието и МОН и се извършва от квалифицирани педагогически кадри по програми, утвърдени за всички ученици.

Образователната дейност ще протече в съответствие с насоките на МОН за работа в условията на пандемия и спазване на общите здравнимерки, предписани от Министерство на здравеопазването. В голяма част от училищата са налични интерактивни дъски за обучение, оборудвани са стаи за компютърно обучение, работилници за придобиване на професионална квалификация, налице е богат библиотечен фонд.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top