fbpx
Начало » България » Бизнес и образование – заедно за професиите на бъдещето

Бизнес и образование – заедно за професиите на бъдещето

  • bobi
  • 23 ное. 2018
  •  Коментарите са изключени за Бизнес и образование – заедно за професиите на бъдещето

Технологичното развитие наистина помага много за просперитета на компаниите, както и на страните, в които се намират те. То обаче значително ще промени работните позиции. Около 65% от новите работни места все още не са ни познати и не съществуват към момента. Това каза Марсел ван дер ХукАББ България.

Гостът отбеляза, че в бизнеса мостовете са два – този между образованието и бизнеса и този в самия бизнес, породен от бързото развитие на технологиите.

Според него начините за „скъсяване“ на разстоянието между бизнеса и образованието включват партньорство между тях. Като пример той посочи практиката на АББ България да работи с много обучители, партньорството с две образователни институции, даващи възможност за дуално образование, както и програма за тясно сътрудничество с училища, чрез която в ранен етап учениците да избират професиите си, знаейки какво е да се работи в технологичния сектор.

Ван дер Хук изрази мнение, че пазарът в България е значително променен през последните години.

„Промяната е най-видима по отношение на инфраструктурата. Българската икономика става все по-свързана. Възможността за свободна комуникация на английски също се увеличи“.

Според него основните предизвикателства пред българския пазар са свързани с намаляващите преки инвестиции в страната.

Той добави, че множество международни компании вече разчитат все повече на автоматизация при управлението на процеси, а според него натам трябва да се насочат и българските, за да увеличат конкурентоспособността си.

Източник: https://www.dnes.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top