fbpx
Начало » България » Беше грешка затварянето на училищата за децата от 1 до 4 клас

Беше грешка затварянето на училищата за децата от 1 до 4 клас

  • bobi
  • 28 окт. 2021
  •  Коментарите са изключени за Беше грешка затварянето на училищата за децата от 1 до 4 клас

„Беше грешка затварянето на учениците от началния етап на образование и тази грешка трябва да бъде поправена, защото е пагубно за децата от 1 до 4 клас да бъдат от разстояние обучавани, ограмотявани и социализирани в образователната система“. Това заяви пред БНР председателят на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева.

Тя обясни, че на заседание на отрасловия съвет са били определени датите 8-10 ноември за връщане на учениците от 1 до 4 клас в училище.

Такева обяви, че сред учителите преобладава мнението за прилагане на германския модел за тестване на децата до 4 клас в домовете им от техните родители, след което да отиват на училище с отрицателния резултат от този тест.

„При големите ученици могат да се справят в училище и сами да се тестват“, посочи тя. По думите ѝ и по-голяма част от родителите подкрепят този тип тестване на децата им.

„Разговарях днес с директори, заместник-директори и учители, които са направили проучвания в техните училища и 80% от родителите са за това“, каза Такева.

Синдикалната лидерка беше категорична, че учителите са готови да бъдат тествани два пъти в седмицата, за да провеждат присъствени учебни часове: „Членовете на СБУ около 40% сме ваксинирани, 21% от учителите, които са членове на синдиката, са преболедували COVID-19“. Такева изказа умерен оптимизъм за успех на въвеждането на системата на бързите тестове в училищата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top