fbpx
Начало » България » Без промени в критериите за яслите и градините в София

Без промени в критериите за яслите и градините в София

  • bobi
  • 15 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Без промени в критериите за яслите и градините в София

Родителите масово са притеснени, че заради кризата с коронавируса и извънредното положение, много от тях са останали без работа, а това им влияе и на кандидатстването за ясли и детски градини в София т.е. губят точка за работещи.

На това притеснение отговори Столична Община в лицето на зам.-кметът по образованието и културата д-р Тодор Чобанов. Д-р Чобанов отхвърли това притеснение и каза, че на този етап няма да се променя точкуването при кандидатстване, както и няма да има промяна на сроковете.

Първото класиране за прием на деца в общински детски градини ще се извърши на 15-ти май. В зависимост от извънредното положението, то срокът на записване на класираните деца може да се удължи от 18 май на 18 юни.

В интернет дискусиите за приема на детските градини тече в пълна сила. Много родители коментират класиранията и дори някои от тях дават практични насоки как да се избере правилното място за детето и какъв е шанса да го приемат. Ето няколко съвета от Люси Стаменова:

1. Родителите да актуализират и проверят информацията в ИСОДЗ. Адресите и трудовия статус трябва да са актуални.

2. Да преценят добре шанса в желаните градини. Понякога е по-добре да се заложи на по-далечно заведение, но с реален шанс за прием.

3. Кандидатстващите за ясла нека имат предвид, че приетите и записани деца трябва да постъпят до 15.11, няма законна възможност да се отлага след тази дата. Постъпване означава, че се прекратява и майчинството.

4. Всеки родител да прочете ръководството и Често задаваните въпроси в ИСОДЗ. Така ще е наясно какво точно се случва при класирането и ще може по-добре да си прецени шансовете.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top