fbpx
Начало » България » Без зелен сертификат в сградите на МОН от 1 март

Без зелен сертификат в сградите на МОН от 1 март

  • bobi
  • 28 февр. 2022
  •  Коментарите са изключени за Без зелен сертификат в сградите на МОН от 1 март

От утре, 1 март 2022 г., отпада изискването за представяне на „зелен сертификат“ при влизане в сградите на Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от ведомството. 

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков отмени своята заповед, според която от 24 януари т.г. до днес достъпът за служители и външни лица беше възможен само срещу валиден документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

От това правило бяха изключени децата и гражданите, които идваха само до приемната на МОН, за да подават документи.

Облекчаването на противоепидемичните мерки в образователното министерство е продиктувано от подобряването на епидемичната ситуацията в страната.

Анализите на здравните власти от последните седмици показват намаляване както на общата заболяемост, така и на броя на настанените в болница и в интензивни отделения.

Доклада на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев за поетапното разхлабване на временните противоепидемични мерки можете да видите ТУК.

В МОН продължават да се спазват останалите противоепидемични мерки. В сградите няма да бъдат допускани служители и лица, които проявяват симптоми като повишена температура, кашлица, задух и др.

И занапред ще се извършва редовно проветряване и дезинфекция на помещенията.

В общите части служителите трябва да носят защитна маска за лице и да спазват физическа дистанция.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top