fbpx
Начало » България » Безплатни разкази на 30 от най-добрите български писатели

Безплатни разкази на 30 от най-добрите български писатели

  • bobi
  • 13 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Безплатни разкази на 30 от най-добрите български писатели

Подбрани български разкачи от едни от най-утвърдените имена в литературния жанр бяха събрани в онлайн сборник наречен „Декамерон 2020“.

Разказите са предоставени за свободно четене онлайн във времето, когато всички библиотеки са затворени заради извънредното положение.

Инициативата „Декамерон 2020“ напомня за създаването на „Декамерон“ по Бокачо и затова е наречена по този начин. Според инициаторите ѝ „още от времето на Бокачо литературата, и по-конкретно разказите, са прибежище в дни на изпитания”.

В сборника ще може да прочетете разкази на Георги Господинов, Здравка Евтимова, Людмил Станев, Алек Попов, Александър Шпатов, Емануил А. Видински, Емил Андреев, Мирела Иванова, Ангел Иванов, Захари Карабашлиев, Мирослав Пенков, Ангел Игов, Михаил Вешим, Васил Георгиев, Иван Димитров, Николай Грозни, Георги Бърдаров, Иванка Могилска, Оля Стоянова, Иво Иванов, Палми Ранчев, Георги Томов, Йорданка Белева, Петър Делчев, Деян Енев, Калин Терзийски, Радослав Парушев, Елена Алексиева, Кристин Димитрова и Соня Тодорова.

Точна бройка на разказите в сборника няма, защото той ще се попълва непрекъснато. Към момента са над 100. По този начин всеки, който иска, ще може да се наслаждава на таланта, уменията и историите на едни от най-добрите български писатели. Разказите може да ги прочетете онлайн, както и да ги свалите за електронна книга.

ЦЪКНЕТЕ ТУК и свалете „Декамерон 2020“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top