fbpx
Начало » България » Безплатните обучения за учители започват отново за иновативна платформа

Безплатните обучения за учители започват отново за иновативна платформа

  • bobi
  • 29 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Безплатните обучения за учители започват отново за иновативна платформа

През юли ще бъдат възобновени трите обучения за работа с платформата, за които се присъждат квалификационни кредити. Първият етап от тях ще се осъществява изцяло във виртуалната класна стая на Smart Classroom, осигурена в партньорство с daskal.eu, а присъствената част ще се провежда впоследствие, съобразено с обстановката в страната. Подробна информация за организацията на обученията ще бъде предоставена през м. юни в секция „Новини“ на https://smartclassroom.bg/ от екипа на Образование 5.0, партньор по проекта.

Напълно безплатните обучения са насочени към повишаване на дигиталните умения на учителите и развиват тяхната педагогическa компетентност в онлайн среда. Завършилите учители ще придобият умения, с които ще пренесат преподавателската си дейност на следващо технологично ниво. Програмите на трите обучения включват работа с платформата и разработване на онлайн уроци, изграждане на учителско портфолио и създаване на грабващи вниманието на учениците упражнения с добавена реалност (AR).

Samsung България инвестира още и в създаването на 7 видео урока, с които да запознае и учители, и ученици с богатството от възможности на Smart Classroom и да улесни тяхното потребителско преживяване в платформата, в контекста на изцяло дигитализирания учебен процес в момента.

Smart Classroom – Представяне на платформата

Smart Classroom – Как да се регистрирам?

Smart Classroom – Как да използвам виртуална класна стая?

Smart Classroom – Как да общувам в платформата?

Smart Classroom – Как да създавам уроци?

Smart Classroom – Как да създам професионално учителско портфолио?

Smart Classroom AR – Как да уча с мобилнoто приложение?

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top