fbpx
Начало » България » Безплатна училищна академия за програмиране започва в Търговище

Безплатна училищна академия за програмиране започва в Търговище

  • bobi
  • 03 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Безплатна училищна академия за програмиране започва в Търговище

Безплатна училищна Телерик академия за програмиране стартира за пръв път в Търговище през октомври. Тя се реализира с подкрепата на Община Търговище и Центъра за подкрепа за личностно развитие, където ще се провеждат уроците, съобщават от общинския пресцентър.

В рамките на Академията ще бъдат сформирани две обучителни групи – една за ученици от 4 до 7 клас и втора – за ученици от 8 до 12 клас. Всяка група ще се състои от по 20 деца.

Целта на програмата, насочена към по-малката възрастова група, е да развие в децата ключови умения за програмиране, чрез разработка на компютърни игри. По-големите ще имат възможност да се запознаят с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript и да създават интерактивни компютърни игри.

Желаещите да се включат трябва да кандидатстват през сайта на Училищна Телерик Академия и да попълнят тест с 30 логически задачи. Срокът за това е 10 октомври. Не се изискват предварителни познания по програмиране. Обученията ще започнат в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г. от учители, сертифицирани от „Телерик“.

Форматът на уроците онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните власти. Програмите са с продължителност от 100 учебни часа. Провеждането на академии за програмиране и оказването на подкрепа за инициативи и обучения в сферата на IT сектора са сред приоритетите в управленската програма на кмета Дарин Димитров, припомнят от администрацията. Партньори за реализирането на Академията са „BG-Mamma“ и компанията „ST6“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top