fbpx
Начало » България » Безплатна детска градина за всички? Все още се обсъжда…

Безплатна детска градина за всички? Все още се обсъжда…

  • bobi
  • 06 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Безплатна детска градина за всички? Все още се обсъжда…

ВМРО предлага да отпадне таксата за детските градини за всички приети към момента деца. Идеята е била обсъдена на Коалиционен съвет, каза депутатът Юлиан Ангелов.

Друго предложение, което се дискутира, е родителите на неприетите в градини да получават финансиране под някаква форма, за да могат да запишат децата си в частни детски заведения.

„Механизмът за всичко това трябва да се изработи”, каза Ангелов. И поясни, че към момента таксите за държавните градини са между 35 и 70 лева в отделните общини.
Народният представител коментира и темата за глобите, наложени на 24-ма негови колеги за неносене на маски в парламента. Ангелов заяви, че някои от санкционираните ще обжалват постановленията, тъй като смятат, че не са нарушили правилата.

Ангелов коментира и законодателна инициатива, която ВМРО е предприела по отношение на някои неправителствени организации.

„Неправителствени организации, които се финансират от чужбина правят определени политики в България в полза на други държави. Освен това се опитват да ни налагат норми на поведение, които за нас от ВМРО не са нормални.

Не е нормално, когато получаваш пари от чужбина, да не ги декларираш. Трябва да има прозрачност”, поясни депутатът.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top