fbpx
Начало » Бакалавър » БДЖ разширява възможностите за специализирано обучение на млади кадри в Русе

БДЖ разширява възможностите за специализирано обучение на млади кадри в Русе

  • bobi
  • 10 май 2022
  •  Коментарите са изключени за БДЖ разширява възможностите за специализирано обучение на млади кадри в Русе

В Деня на Европа /9-и май/, БДЖ и Русенския университет „Ангел Кънчев“ подписаха споразумение за сътрудничество при обучаването на кадри за железопътния транспорт. По този начин ще бъде предоставена възможност на завършилите гимназиалния етап от своето образование млади специалисти да продължат специализираното си обучение във висшето учебно заведение, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

В седмицата от 9-и до 13-и май „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД ще проведе информационна кампания в учебните заведения в Русе за популяризиране откриването на специализирана жп паралелка с дуална форма на обучение в Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване (ПГРКК) в града. В тази връзка подписването на споразумение с университета в Русе ще бъде допълнителен стимул за младите хора в региона да започнат професионалното си образование още в училище, след което ще имат гарантирана възможност да продължат да се обучават по желаната от тях професия и в университета.

По повод откриването на паралелката, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев посети професионалната гимназия и лично приветства инициативата на БДЖ и учебното заведение за съвместните им усилия по привличане за обучение на млади кадри в системата на железницата.

На посещението присъства и управителя на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД Ивайло Георгиев, който благодари на директора на ПГРКК за присъединяването им към съвместния проект за дуално обучение и на министър Събев за проявеното лично отношение, подкрепа и отговорност към общата цел за подготвяне на млади професионалисти за железницата. Управителят на пътническия железопътен превозвач изрази увереност, че именно по този начин, чрез търсене и привличане на бъдещи специалисти сред младите хора, ще можем да имаме развита и съвременна железница!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top