fbpx
Начало » България » Асоциация „Българска книга“ бие тревога заради национално представително проучване за четенето

Асоциация „Българска книга“ бие тревога заради национално представително проучване за четенето

  • myotova
  • 07 сеп. 2022
  •  Коментарите са изключени за Асоциация „Българска книга“ бие тревога заради национално представително проучване за четенето

Асоциация „Българска книга“ (АБК) бие тревога заради национално представително проучване за  нагласите към четенето. В международния ден на грамотността – 8 септември, ще бъдат представени официално резултатите от социологическото проучване, изготвено от „Алфа рисърч“ с подкрепата на националния фонд „Култура“, съобщават от АБК.

Проучването е част от дългогодишната стратегия на АБК за наблюдение на читателските практики и целия книжен сектор у нас и се реализира в период от 4-6 години.

В рамките на събитието ще бъде дадена думата на специалисти, които ще анализират тенденциите в книгоиздаването и четенето, връзката им с нивото на културата и грамотността в страната.

„Ще присъстват представители на президентската институция, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на финансите, Българскато библиотечно-информационна асоциация, асоциация „Съвременни читалища“, членове на Европейския парламент и Европейската комисия, представители на политическите сили, писатели, общественици и др. „, уточняват от АБК.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top