fbpx
Начало » България » Асен Александров: Към момента нямаме указания за преминаване към онлайн обучение

Асен Александров: Към момента нямаме указания за преминаване към онлайн обучение

  • bobi
  • 10 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Асен Александров: Към момента нямаме указания за преминаване към онлайн обучение

Към момента нямаме указания за преминаване към онлайн обучение. Критериите кога да се премине към онлайн обучение са динамични и подвижни. Това заяви директорът на 51 СУ „Елисавета Багряна“.

По думите му има ясни критерии за карантиниране на паралелка или ученик.

„През уикенда 7 наши паралелки бяха карантинирани, тъй като 7 ученици са дали положителен тест, никога не ни се е случвало, обикновено се карантинират по една-две паралелки, което за нас е индикация, че Омикрон е в столицата със сигурност. Децата са в добро състояние, вкъщи са“, допълни Асен Александров.

По думите му, ако се случи, ще се минава постепенно към онлайн обучение, а не всички ученици да учат дистанционно след два дни.

„Първо ще се редуцират учениците в училище – ще останат само начален етап или пък 50 процента ротационен принцип, това са официалните сигнали, които получаваме“, добави Асен Александров.

Според него, ако заболеят една трета от учителите, присъственото обучение ще стане трудно постижимо.

„Има един учител в нашето училище, заболял през уикенда. При нас тези 7 ученици са тествани във вторник и са били негативни, а в събота са дали положителен резултат. Възможно е един път седмично да е малко тестване. Би могло тестовете да се правят и във вкъщи от родителите, биха били по-прецизни“, подчерта Асен Александров.

Той не изключи възможността тестовете да не са достатъчно прецизни и да не хващат варианта Омикрон.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top