fbpx
Начало » България » Арт детективи мерят сили в безплатната платформа Кан Академия

Арт детективи мерят сили в безплатната платформа Кан Академия

  • bobi
  • 23 май 2023
  •  Коментарите са изключени за Арт детективи мерят сили в безплатната платформа Кан Академия

След пролетното състезание за цели класове Канониада, в което се записаха над  90 учители и 3000 деца, учениците отново ще могат да се включат във вълнуваща надпревара с награди – този път на тема история на изкуството.

До 31 май ученици от 8. до 12. клас трябва да отговорят на 20 любопитни въпроса от съдържанието по история на изкуството в Кан Академия – глобалната платформа със свободен достъп наскоро разшири богатия си арсенал с курсовете Антично изкуство на Средиземноморието и Европаи Модерното изкуство през ХХ век. Търсейки отговорите, учениците не само ще научат вълнуващи неща за изкуството на древните цивилизации и за модерното изкуство на ХХ век, но заедно с посочения от тях учител ще участват в томбола за награди, осигурени от eMAG Bulgaria.

Състезанието се провежда изцяло онлайн от сдружение „Образование без раници“ и е със свободен достъп за всеки гимназист. Победителите ще бъдат наградени на събитие в галерия Академия на Националната художествена академия в София.

Повече за условията за участие прочетете тук.

Сдружение „Образование без раници“ стои зад превода и адаптацията на български език на най-голямата безплатна образователна платформа в света Кан Академия. Всички материали са със свободен достъп за всеки по всяко време. Преводът на курсовете „Антично изкуство на Средиземноморието и Европа“ и „Модерното изкуство през ХХ век“ се осъществява по проект „Изкуства и математика заедно – за повече STEAM в българските училища с Кан Академия“ с подкрепата на Посолството на САЩ в България. 

Полезни линкове:

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top