fbpx
Начало » България » Арт ваканция събира деца, които свирят, рисуват, снимат, обичат театъра

Арт ваканция събира деца, които свирят, рисуват, снимат, обичат театъра

  • bobi
  • 01 юни 2021
  •  Коментарите са изключени за Арт ваканция събира деца, които свирят, рисуват, снимат, обичат театъра

Лятна Арт ваканция на Витоша на деца от 5 до 16-годишна възраст организират за пета година от Сдружението за изкуство и култура “Мюзик плей”. Мястото е детският екостационар „Бели брези“ към природен парк „Витоша“. Там има добри условия – поляна, детска площадка, сцена.

„Целта е по иновативен и забавен начин да запалим любовта у децата към музиката и други изкуства. Този път разширихме програмата със занимания по театър, рисуване и фотография“, каза пред Радио София Петя Цветанова, музикант и преподавател в консерваторията.

Освен всички целенасочени занимания и обучения в пребиваването там децата се насочват към неразривната връзка между човека и природата, както и към здравословния начин на живот.

Започва се от забавлението, но много деца след това продължават и по-задълбочено да се развиват в дадено изкуство, допълни Цветанова.

Първо ще е седмицата за фотография – от 5 юли, после – за рисуване и приложни изкуства (от 12.7.), а след това за музика (19.7.) и за театър (от 26.7.). Като любопитна екстра се предвижда и засаждане на цветя, допълни Димитрина Бранкова, координатор на Арт ваканцията.

След привлечените ментори са някои от най-добрите артисти, художници, фотографи и музиканти. Творчески задачи са подготвили Мариан Бачев, Росен Белов и Милена Видер, Атанаска и Александър Костови, Ники Стойков и Фани Бъчварова, Марта Ляскова и екипът на Мюзик плей.

Лятното музикално училище отваря врати в градска и паркова среда, в музикалната къща на „Шандор Петьофи“ № 55. Там деца на възраст между 5 и 12 години по интересен начин ще се запознават с известни композитори и различни жанрове в музиката. Тази година ще бъде своеобразен майсторски клас.

Всяко дете ще има възможност да свири на два инструмента по избор – китара, пиано, арфа, цигулка, ударни…

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top