fbpx
Начало » България » Антибактериални настилки в класните стаи в Бургас

Антибактериални настилки в класните стаи в Бургас

  • bobi
  • 15 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Антибактериални настилки в класните стаи в Бургас

„Първокласно начало“ е вторият етап в Бургас, който предвижда най-съвременното обзавеждане и оборудване на класните стаи. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Обзавеждането ще е с антибактериални настилки в стаите, лед осветление, нови шкафчета и индивидуални чинове с възможност за конфигуриране по различен начин, модерни интерактивни дъски и таблети, които могат да се комбинират с електронни учебници и електронен дневник.

Освен това, проект „Първокласно начало“ въвежда нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието.

В новите класните стаи наесен ще влязат близо 2000 първокласници.

1700 от тях вече са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища. В първите 5 минути на 12 май са записани 1000 деца, а за първите 30 минути са били 1400.

Този етап продължава до 18.00 часа на 22 май, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 3 юни в електронната система. Приетите на първо класиране деца трябва да бъдат записани в срок от 5 до 12 юни.

Родителите, на децата, които не са приети на първо класиране, могат да са спокойни, тъй като има още 324 свободни места в училища във всеки жилищен район.

Обявяването на тези свободни места ще се извърши на 16 юни, а второто класиране за тях е от 17 до 23 юни.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top