fbpx
Начало » Бакалавър » Американският университет в България посреща 225 нови студенти при стриктни противоепидемични мерки

Американският университет в България посреща 225 нови студенти при стриктни противоепидемични мерки

  • bobi
  • 31 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за Американският университет в България посреща 225 нови студенти при стриктни противоепидемични мерки

В условия на пандемия: виртуален месец на ориентация и онлайн антистрес сесии само част от иновативните подходи на АУБ

Американският университет в България посреща 225 първокурсници от 25 страни. Талантливите младежи идват от  различни краища  на България, от съседни държави  като Албания, Косово, Северна Македония и Сърбия, както и от по-далечни, сред които: САЩ, Канада, Виетнам, Индия, Египет и Южна Корея.

По традиция АУБ привлича едни от най-добрите студенти в региона и извън него. Те демонстрират не само високи академични стандарти и свободно владеене на английски език, на който се провежда обучението, но също и дарби в различни сфери и дух на социална активност. Постиженията и талантите на много от тазгодишните първокурсници са впечатляващи: първо място на XIII Международно състезание по математика и проектиране в Москва; бронзов медал на Международната олимпиада по химия в Москва, отличия за бизнес идея, както и в роботиката, активна работа за каузите на UNICEF в България. Сред първокурсниците има майстор на спорта с умения в биатлона и ски-бягането и със спечелени световни състезания;  балерина и автор на книги за самоусъвършенстване с хиляди продажби; създател на YouTube канал с 60 000 последователи и много други даровити и активни млади хора.

В крак с новите реалности екипът на АУБ замени традиционната Седмица на ориентацията за първокурсниците с виртуален Месец на ориентацията за запознаване с всички възможности на университета. Програмата беше много разнообразна: избор на лекционни курсове и представяне на преподавателите, запознаване с възможностите на студентските програми за международен обмен, уебинари по безопасност и здраве, запознаване с възможностите за живот и различни дейности на кампуса и виртуална разходна в Благоевград.  Бяха предвидени и онлайн антистрес сесии. Успехът на новия формат е още едно доказателство за умението на АУБ да се адаптира бързо и ефективно към текущата здравна криза. 

„В тези безпрецедентни, предизвикателни времена нашият основен стремеж е да осигурим в максимална степен сигурността на нашата общност. АУБ беше първият университет в България, предложил висококачествено онлайн обучение в разгара на пандемичната криза“, отбелязва д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ. „Взели сме стриктни мерки, за да отговорим на изискванията, наехме и още една медицинска сестра за нуждите на здравната служба на университета. В същото време полагаме усилия да запазим неповторимата атмосфера на общуване и изяви на кампуса“.

Новата академична година за студентите на Американския университет в България започва на 7 септември.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top