fbpx
Начало » България » Ако искаме децата в клас, учителите трябва да направят избор

Ако искаме децата в клас, учителите трябва да направят избор

  • bobi
  • 27 окт. 2021
  •  Коментарите са изключени за Ако искаме децата в клас, учителите трябва да направят избор
44 000 таблета

При сегашните високи стойности на заболяемост зеленият сертификат и редовното тестване са единственият начин да се учи присъствено без риск за здравето и живота. Ако искаме децата да са в клас, учителите трябва да изберат един от трите варианта – ваксина, документ за преболедуване или тест два пъти в седмицата. Тази система успешно е въведена в цяла Европа. Това казва министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в интервю за вестник „24 часа“.

Дали децата ще учат присъствено от следващата седмица заависи и от съгласието на родителите им те да бъдат тествани безплатно със слюнчени тестове, както и от готовността на учителите да направят избор между ваксиниране, документ за преболедуване или безплатно тестване два пъти в седмицата.

„Правим всичко възможно да създадем организация тестването да започне веднага, щом има налични тестове за ученици. Събираме информация за готовността на училищата да обезпечат присъственото обучение при новите условия – със задължително тестване на учениците и с преподаватели със зелен сертификат или тестване. Децата с документ за преболедуване или ваксинация няма да бъдат тествани“, обяснява още министърът.

Според официалните данни на Министерството на здравеопазването над 37% от учителите вече са ваксинирани, а повече от 10% са преболедували.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top