fbpx
Начало » България » Айнщайн, Мерилин Монро и Фрида Кало с анти-Covid маски показват в Перник

Айнщайн, Мерилин Монро и Фрида Кало с анти-Covid маски показват в Перник

  • bobi
  • 21 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Айнщайн, Мерилин Монро и Фрида Кало с анти-Covid маски показват в Перник

Младите художници от кюстендилската школа „Новите майстори“ не спират да рисуват и да изненадват с идеите си. Обучавани и насърчавани от техния ръководител – учителят по рисуване Евгени Серафимов, те са подготвили изложбата „Stay Home-Art“, с която от 22 април гостуват на Двореца на културата в Перник.

Както подсказва наименованието, експозицията представя световноизвестни портрети, като на всеки един от тях е нарисувана предпазна маска.Интерпретирани са 60 картини на световноизвестни художници, сред който Пикасо, Густав Климт, Владимир Димитров-Майстора и др.

„Платната са рисувани през последната година, след март 2020-а. Залата, в която правим годишните си изложби е в хубав ремонт. Без да знаят за това, ни поканиха да гостуваме в Перник“, разказа пред Радио София Евгени Серафимов.- „Подходът е младежки, леко нахален. В същото време е малко плакатен – съчетава нещо от история на изкуството със съвременността. Подобен подход се появиха артисти и на други места по света. Една година с учениците се разхождахме в портретната традиция от преди новата ера до някои творби отпреди 4-5 години. Не сме пропуснали нито една епоха.“

След вернисажа, планиран за 22 април от 16 до 18 ч., изложбата ще остане в зала „Любен Зидаров“ поне един месец.

Вече има интерес и резервирани посещения от гимназии в миньорския град.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top