fbpx
Начало » Без категория » Южна Корея затвори повечето училища в Сеул заради коронавируса

Южна Корея затвори повечето училища в Сеул заради коронавируса

  • bobi
  • 26 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за Южна Корея затвори повечето училища в Сеул заради коронавируса
Във вторник властите в Южна Корея затвориха повечето училища в Сеул и неговите околности в опит да въведат превантивните мерки против нова вълна на коронавируса, съобщава Reuters. Учениците отново ще влязат в онлайн обучение заради високия брой заболели от COVID-19.
Корейският център за контрол и превенция на заболяванията отчете 280 нови случая в полунощ в понеделник, което доближава страната до 18 хил. болни. Макар това да е намаляване на бройката от почти 400 случая за ден, която бе регистрирана края на миналата седмица, повечето от болните се намират в гъсто население райони и здравните властите предупреждават, че страната се намира на ръба на нова вълна на заболяването, призовавайки хората да си стоят по домовете.
Според представител на Центъра, „би било прибързано да се каже, че кривата е слязла надолу“. Все още има висок риск новозаболелите да продължат да се увеличават, добави Куон Юн-уук.
В периода до 11 септември, всички ученици от Сеул, Инчон и провинция Гьонджи ще провеждат занятията си онлайн. Агенцията припомня, че от март месец насам, началото на летния семестър бе няколко пъти отложено, но повечето училища отвориха врати в периода от края на май до началото на юни. Но в последните две седмици най-малко 150 ученици от 43 училища са дали положителни проби за коронавирус.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top