fbpx
Начало » Без категория » Шокиращо: Училище в родопско село без часове по физическо, рисуване и музика

Шокиращо: Училище в родопско село без часове по физическо, рисуване и музика

  • bobi
  • 26 мар. 2018
  •  Коментарите са изключени за Шокиращо: Училище в родопско село без часове по физическо, рисуване и музика

Учители от Основно училище „Христо Смирненски” в ардинското село Бял извор алармират, че в учебното заведение Няма часове по физкултура, рисуване, музика, национални празници не се отбелязват, часовете не се описват в дневниците, няма утвърдени никакви училищни планове, програми и правилници, родителски срещи не се провеждат, хигиената е под всякаква критика, студ властва в стаите, при дъжд коридорите се наводняват, децата чат цял ден, но столът не функционира…

Те са описали подробно шокиращото положение в това българско училище в писмо, изпратено до редакцията на сайта 24rodopi.com.

Редно е в случая просветното ни министерство спешно да предприеме проверка за подобно системно неспазване на Закона за предучилищното и училищното образование и всички правилници, действащи в областта на образованието.

Още повече през февруари разгневени родители изразиха пред медиите възмущението си, че във въпросното школо в деня, в който във всяко училище в България отбелязаха 145 години от смъртта на Васил Левски, там не е спомената и дума за Апостола.

Доскоро училището в Бял извор приемаше ученици от първи до дванадесети клас, но от началото на учебната 2017/2018 година то е трансформирано от „средно“ в „основно“. В момента там учат 38 ученици.

Самото село се намира в планински район в Родопите. Състои се от махалите Бял извор, Диамандово, Срънско, Гарване, Сарелер, Зака и Шивачево. В близост се намира връх Момини гърди, както и най-високият връх в Източните Родопи – връх Алада, 1241 метра. В него живеят над 1600 души.

Бял извор е родно място на един от видните функционери на ДПС – Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието и горите в правителството на Сакскобургготски. Влиянието на противоконституционната партия там е всемогъщо.

Източник: 24rodopi.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top