fbpx
Начало » Без категория » Официално: Учебната година започва присъствено

Официално: Учебната година започва присъствено

  • bobi
  • 17 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за Официално: Учебната година започва присъствено

Европейските страни стартират учебната година присъствено, това е и решението за България, и е окончателно, следващата година ще е трудна за всички, коментира министърът на образованието Красимир Вълчев.

Трябва да намерим формулата – да сме предпазливи, но и да живеем нормално, обясни Вълчев и добави, че в един клас няма как да бъдат разделени децата и да бъдат накарани да носят по цял ден маски, но могат да бъдат разделени класовете.

Следващата учебна година министерството предпочита стратегията на превключването, тоест когато има болни, класът или училището преминават към електронно обучение. „Ако едно дете е болно или е застрашено здравето на голяма група деца, преди излизахме в грипна ваканция. Това беше чиста загуба на време. Вече до 30 дни ще има възможност за обучение в електронна среда“, добави Вълчев.

За най-малките ученици ще е най-трудно обучението в електронна среда, защото трябва да усвояват определени навици. Предвиждат се допълнителни присъствени часове, ако децата отсъстват. Министерството ще препоръча децата да са повече навън отколкото в коридорите.

Студентите също се връщат присъствено, добави Вълчев.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top