fbpx
Начало » Без категория » Трима души ще бъдат наказани заради грешките в първото класиране за гимназиите

Трима души ще бъдат наказани заради грешките в първото класиране за гимназиите

  • bobi
  • 28 авг. 2018
  •  Коментарите са изключени за Трима души ще бъдат наказани заради грешките в първото класиране за гимназиите

Трима души от Регионалното управление на образованието в София-град ще бъдат дисциплинарно наказани заради грешките при първото класиране за гимназиите на 3 юли. Това съобщиха от Министерството на образованието (МОН).

Началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) в София Ваня Кастрева е с порицание, а експертите Камен Радев и Ваня Станчева са наказани с отлагане на повишението в ранг с една година.

Припомняме, че малко след като резултатите бяха обявени на 3 юли, имаше подозрения за грешки при пресмятането на баловете.

По-късно, в рамките на същия ден, на пресконференция на РУО беше съобщено, че причина засбърканото класиране е техническа грешка. Резултатите бяха свалени от сайта на МОН за няколко часа, след което възобновени с коректни данни.

Причината беше, че системата не е утроила точките от изпита по математика в Технологичното училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Техническия университет – София и в Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. В една от паралелките в Националната природо-математическа гимназия не беше удвоен резултатът от конкурс по физика. Грешка беше отчетена и в класирането за Професионалната гимназия по строителство и архитектура (паралелка „Парково строителство“).

На 11 юли по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че обявената за техническа грешка при първото класиране е човешка, и обеща да има наказани.

Източник: www.dnevnik.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top