fbpx
Начало » Без категория » Седмокласниците ще полагат изпити по материал от три учебни години

Седмокласниците ще полагат изпити по материал от три учебни години

  • bobi
  • 17 авг. 2018
  •  Коментарите са изключени за Седмокласниците ще полагат изпити по материал от три учебни години

Децата, които завършват 7-и клас в учебната година 2020/2021 г., ще държат изпит и върху произведенията от 5-и, 6-и и 7-и клас. Това е с цел поетапно въвеждане на новите учебни планове.

Министерството на образованието и науката (МОН) оповести новостите при Националното външно оценяване за 7-и клас през учебната година 2018/2019.

Запазва се продължителността на изпита от 150 минути. Но той ще започва в 9.00 часа вместо в 10.00.

Учениците, които ще са 7-и клас през предстоящата учебна година, са първият випуск, който е обучаван по новите програми и за който важи в сила регламентът, според който външното оценяване измерва знанията в целия прогимназиален етап.

С цел обаче да не се създават притеснения у родителите и учениците, от МОН са решили изпитът по Български език и литература в частта литература да включва само произведения, изучавани в 7-и клас. Учениците, които ще завършат 7-и клас в учебната година 2019/2020 г., ще полагат изпит върху произведенията, изучавани в 6-и и 7-и клас.

Промяна на датите за Националното външно оценяване за седми клас догодина е малко вероятна, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, цитиран от БНР.

Източник: www.investor.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top