fbpx
Начало » Без категория » Свежест и комфорт за вашите очи

Свежест и комфорт за вашите очи

Замърсяването на околната среда в съвременното общество, сухият въздух от действието на климатиците в помещенията, продължителната работа пред екрана на компютъра – всички тези фактори влошават състоянието на очите ни и водят до чувство на сухота.

 

Сухотата в очите може да се дължи на различни причини:

 

  • недостатъчно производтсво на сълзи (във връзка с възрастови промени или някои заболявания);
  • продукция на „некачествени” сълзи;
  • повишено изпарение на сълзите (сух, горещ климат, вятър, прекомерно замърсяване на околната среда, климатици или друга система за отопление с топъл въздух).

По-рядкото мигане, свързано с продължително взиране в монитора на компютър/ телевизор/ таблет/смарт телефон, продължителното шофиране, също могат да доведат до сухота в очите.

Други причини за сухота в очите могат да бъдат – продължително носене на контактни лещи, тютюнев дим, прием на някои медикаменти и т.н.

 

  • Симптоми на сухота в очите – субективните симптоми са различни: сърбеж; парене; глождене или повишено сълзене; чувство за пясък или чуждо тяло в окото; жилав мукозен секрет; очна умора след кратковременно четене или работа с компютър; дискомфорт при носене на контактни лещи; замъглено зрение, особено в края на деня. При някои може да има и болка, което да пречи на ежедневните дейности.
  • Продължителността на симптомите зависи от причината: ако се дължат на дразнещи фактори от външната среда (слънце, вятър, дим, мъгла, климатик, работа пред компютър и др.) те, в повечето случаи могат да бъдат отстранени.

Сухотата в очите може да причини увреждане на очните тъкани и структури – поява на белези по роговичната повърхност (най-външната прозрачна обвивка на окото), податливост към инфекции и т.н.

Кристал Вижън, овлажняващи капки за очи, е успокояващ и овлажняващ разтвор, който се прилага при усещане за сухота, умора или дискомфорт (дразнене) в очите, причинени от фактори на околната среда или очна хирургична намеса.

 

Кристал Вижън, овлажняващи капки за очи, не съдържа Benzalkonium chloride като консервираща среда. Това е най-често използваният консервант в офталмлогичните продукти, който има неблагоприятен ефект върху роговичната повърхност и върху контактните лещи.

Кристал Вижън, овлажняващи капки за очи, могат да се използват с всички видове контактни лещи.

Кристал Вижън, овлажняващи капки за очи, могат да се прилагат на пациенти от всички възрастови групи, в обичайната дозировка или колкото често е необходимо (обичайно се поставят 1-2 капки 3-4 пъти дневно в очите, или когато се почувства нужда).

Разберете повече на: http://antibiotic.bg/bg/product/cristal-vision-lubricant-eye-drops

 

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top