fbpx
Начало » Без категория » Родителите на неуспешните деца имат нещо общо помежду си

Родителите на неуспешните деца имат нещо общо помежду си

  • bobi
  • 19 окт. 2017
  •  Коментарите са изключени за Родителите на неуспешните деца имат нещо общо помежду си

Отглеждането на деца изисква добри родителски техники, както и избягване на някои лоши навици, които могат да се предадат на децата ви.

Добрият пример вкъщи помага на децата да се развиват по-успешно, пише „Бизнес инсайдър„.

Качественото прекарване на време от страна на родителите  с децата, също им помага на представянето им в училище.

Също толкова важни са избягване на грешки, които могат да ограничат социалното, физическото, емоционалното и интелектуалното развитие на детето. Притискането, големите амбиции, които не са лични цели и мечти на детето, понякога водят до неуспехи.

1. Родители, които позволяват на децата си да гледат много телевизия

В днешно време не малко са родителите, които оставят децата си да гледат телевизия, да играят на таблетите си, а да са все още в първи клас. Изданието пише, че деца, които гледат твърде много телевизия не се представят добре в училище, защото са по-разсеяни.

2. Родители, които крещят на децата си

Крещенето води до стрес, който се отразява във всяко отношение при децата. Родителите би следвало да правят разлика между забележка, обяснение, скарване и крещене.

3. Твърде контролиращи

Всички сме чували за майките, които бдят на децата си като орлици. Това не е лошо качество, но твърде голямото внимание превръща тези деца в глезени, което след време ще се отрази във взаимоотношенията им с околните

4. Родители, които са емоционално дистанцирани.

Тези родители не изразяват своята обич, внимание и привързаност към децата си. Взаимоотношенията са по-скоро като с близък познат, с когото живеят в един дом. След време дистанцията ви ще породи емоционални проблеми в децата ви.

5. Родители, които удрят децата си

Боят не помага. Насилието под всякаква форма причинява стрес, който се отразява във всеки аспект на живота. Нервността на родителите не трябва да се пренася физически върху децата, защото последствията няма да са в тяхна полза. Някои учени посочват, че боят над деца може да предизвика психични проблеми.

Източник: www.vesti.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top