fbpx
Начало » Без категория » Плевен получава 30 000 лв. безвъзмездна помощ за образованието на деца

Плевен получава 30 000 лв. безвъзмездна помощ за образованието на деца

  • bobi
  • 21 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за Плевен получава 30 000 лв. безвъзмездна помощ за образованието на деца

Плевен получава близо 30 000 лева – 100 процента безвъзмездна финансова помощ, за образованието на деца, лишени от родителска грижа. Това съобщи кметът на общината Георг Спартански.

С тези средства местната администрация ще изпълни проект за подпомагане на образователния процес при децата, настанени в седем центрове от семеен тип в Плевен.

Проектът се финансира от утвърдена от министъра на труда и социалната политика Целева програма за подпомагане на младежи, настанени в социални услуги – делегирана от държавата дейност от резидентен тип в домове за деца, лишени от родителска грижа, която се финансира от Фонд „Социална закрила“ към МТСП.

Целта е да постигне непрекъснат образователен процес на учениците от първи до дванадесети клас, които са настанени в социални услуги. Предвижда се закупуване на преносими компютри с лицензиран софтуер, таблети и мултифункционални устройства. Техниката е необходима за нуждите на децата, живеещи в този тип социални заведения, за да се гарантира възможността да получат при създалите се заради коронавируса условия достъп до непрекъснат образователен процес, подчерта Спартански.

,,Тези 60 деца, които са настанени в седемте Центъра в Плевен, не са второ качество и за тях също е нужно да създадем всичко необходимо за провеждане на дистанционното обучение“, категоричен е кметът.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top