fbpx
Начало » Без категория » Международни награди на Британски съвет отличават българи с висше образование от Обединеното кралство

Международни награди на Британски съвет отличават българи с висше образование от Обединеното кралство

  • Lyubina Panayotova
  • 29 сеп. 2017
  •  Коментарите са изключени за Международни награди на Британски съвет отличават българи с висше образование от Обединеното кралство

Всички, които са учили в британско висше учебно заведение в рамките на последните 15 години, или от 2002 година насам, могат да кандидатстват за UK Alumni Awards на Британски съвет.

Международните награди за завършили британско висше образование отличават значими постижения, станали възможни благодарение на придобитите във Великобритания знания.

Финалистите и наградените са лидери в своята професионална област, които са успели да приложат наученото от следването си, за да допринесат за развитието на своята държава или професионална общност. Те са хора, които мислят на глобално ниво, използват всеки удобен случай да вдъхновяват, имат визия и я реализират.

Наградите са създадени, за да отличат големите умове, които се събират и учат заедно в Обединеното кралство, с мисията да приложат наученото в родната земя.

Сред най-известните възпитаници на британските висши учебни заведения са бившият президент на Америка Бил Клинтън (University of Oxford), малайзийският моден дизайнер Джими Чу (London College of Fashion) и мексиканският актьор и носител на наградата “Златен Глобус“, Габриел Гарсия Бернал (University of London).

Един от миналогодишните победители, Окан Кара, например, е завършил  специалността Economics of Innovation в University College London (UCL). Той признава, че идеята за неговата компания, която днес управлява фонд за рисков капитал от 25 млн. евро и инвестира във възможности за технологически иновации, му е хрумнала точно през студентските години. Сега е успешен предприемач в родната си страна, Турция, като шеговито споделя, че благодарение на наградата също така е успял да натрупа повече от 100 харесвания на публикацията му в LinkedIn.

Предимствата от получаването на такава международна награда, разбира се, са много, но ето само някои от тях:

– пътуване до Обединеното кралство;

– международно признание;

– медийни изяви;

– международни връзки и възможности;

– професионални контакти;

– допълнение към CV-то.

Освен това, тазгодишните победители ще имат шанса да участват в журито на следващите издания на наградите.

Тъй като международните награди за завършили британско висше образование се провеждат в още много държави, можете да откриете останалите участници като използвайте хаш-таг #UKAlumniAwards в Twitter.

Наградите са отворени за завършилите британско висше образование, които в момента живеят в България.

Крайният срок за изпращане на кандидатури е 16 октомври. За повече информация относно наградите и как да кандидатствате посетете сайта на Британски съвет.

Автор: Стела Янакиева, Британски съвет

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top