fbpx
Начало » Бакалавър » Лоши прогнози: През 2024г. студентите в Нидерландия ще са без жилище

Лоши прогнози: През 2024г. студентите в Нидерландия ще са без жилище

  • bobi
  • 27 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за Лоши прогнози: През 2024г. студентите в Нидерландия ще са без жилище

Нидерландските медии излязоха с доста притеснителна новина – над 50 000 студентите в Нидерландия трудно ще успеят да си намерят жилище през 2024-та година.

За този проблем се говори от доста време – да се намери жилище в ниската земя. Но рядко се говореше до този момент за него. Но вече предизвикателството за чуждестранните студенти е голямо.

Ако трябва да сме точни, още миналата година имаше проблеми с намирането на жилище за цели 22 000 студенти. Прогнозата е за покачване на търсенето и все по-малко предлагане и така през 2024-та ще стане двойна – от 22 000 до 50 000 човека.

Но все пак Нидерландия е взела мерки и планира да построи 18 000 нови студентски квартири до 2024-та година. Но въпреки всичко, те няма да са достатъчни и много от кандидатите да учат в ниската земя ще останат на улицата.

 

Както знаем, през изминалата година желаещите да учат в Нидерландия се увеличиха и с това и търсенето на квартири и общежития. Най-малкото, че изминалата година беше с дистанционно обучение, а за тази се планира присъствено и всички студенти ще трябва да дойдат да живеят в Нидерландия. Затова на пазара в търсенето на дом има не само първокурсници, но и второкурсници. А дори и доста по-големи студенти.

Грубите сметки на правителството са, че до 2024-та година ще има над 100 000 студенти повече от сега. Знаем отлично за отлив на студенти от Великобритания поради Брекзит и повечето от тях се насочват именно към Нидерландия – заради английския език, доброто образование и ниските такси.

И все пак – към този момент някои нидерландски университет вече дори съветват кандидат-студентите първи да открият жилище и ако не успят да намерят – да се ориентират към образование в друга страна.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top