fbpx
Начало » Без категория » Дуалното образование набира все по-голяма скорост сред учениците

Дуалното образование набира все по-голяма скорост сред учениците

Дуалното образование ще е все по-предпочитано. В рамките на седем години три пъти са се увеличили учениците, които се обучават по този начин. За учебната 2016-2017 година учениците от 7-ми до 12-ти клас, са били 353, а за тази година броят им е 10 450.

Дуалното образование съчетава както теоретична подготовка, така и практически стаж в съответната област. Зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова подчерта, че този вид обучение е приоритет от години, допълва БНР. За целта са предприети множество законодателни инициативи и промени в Закона за професионалното обучение, Наредбата за дуалното обучение и Кодекса на труда.

Стимулирането на дуалното образование дава по-добри възможности за реализация на самите ученици на пазара на труда. От друга страна е в помощ на бизнеса, защото по този начин се предоставя възможност на избор между добри специалисти.

Зам.-министърът допълни, че към месец септември 2022г. в програмата за обучение чрез практика участват 694 работодатели, 159 училища, около 8500 ученици, 761 учители и 881 наставници.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top