fbpx
Начало » Бакалавър » ВУЗФ – бизнес университетът в България, който гради кариери

ВУЗФ – бизнес университетът в България, който гради кариери

  • Елвира Юрукова
  • 14 сеп. 2018
  •  Коментарите са изключени за ВУЗФ – бизнес университетът в България, който гради кариери

През последните години на фона на все по-големия брой младежи, които избират да следват в чужбина, и все по-празните университетски зали на родните вузове, един университет в България продължава не само да привлича студенти от България, но грабва интереса и на много чужденци.

 

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е един от най-добрите бизнес университети с профил икономика у нас. За последните 16 години той се наложи като бизнес университетът в България, където можеш да получиш висше образование на европейско ниво, което да ти гарантира професионално развитие. От създаването си през 2002 година досега, ВУЗФ е известен с това, че дипломантите му се реализират много добре професионално и бързо изкачват корпоративната стълбица. Над 90% от студентите, които завършват ВУЗФ, работят по специалността си, а 30% от тях заемат ръководни позиции. Това показват данните от проучване през 2017 сред дипломантите на университета.

Голяма част от студентите посочват, че именно благодарение на практическото обучение във ВУЗФ – уебинарите, тренингите в различни компании, специализираните семинари и външните експерти, които често гостуват в лекциите, са успели много бързо да свикнат с корпоративния процес и да се реализират. Много от учащите започват работа още от студентската скамейка и до завършването си вече могат да се похвалят с няколко години трудов стаж и специализация в областта си, което им гарантира и добре платена работа.

„Най-ценното във ВУЗФ е, че влизаш в университета не, за да пишеш курсови работи и да учиш суха теория 4 години, а за да учиш, работейки и трупайки професионален стаж“, категорична е Аделина Стефанова – дипломант на ВУЗФ, която ръководи и собствена компания.

 

Десетки са студентите като Аделина, които завършвайки ВУЗФ, вече са основавали собствен бизнес или са се издигнали на мениджърска или друга ръководна позиция в някои от най-големите национални и международни компании в България. Кариерният център на университета работи отблизо със студентите и с голям брой компании, които търсят качествени кадри. Тази ефективна връзка на ВУЗФ с бизнеса също допринася за бързото кариерно израстване на студентите. А ефективността й се измерва в редицата отличия, които се присъждат на ВУЗФ всяка година. Университетът получи световно признание за качество на образованието от Британския акредитационен съвет, а националната рейтингова система на МОН го нареди сред най-добрите вузове за преподаване на икономически специалности у нас.

От бизнес университета са категорични, че един от козовете, благодарение на които студентите им успяват да се реализират толкова добре на пазара на труда, е че в бакалавърските и магистърските програми се включват дисциплини, които да изградят у студентите лидерски качества и умения. Кандидат-студентите най-често се насочват към програми като „Финанси“, „Счетоводство, одит и контрол“, „Застраховане, oсигуряване и финанси“, Бизнес психология и човешки ресурси“, „Маркетинг, продажби и бизнес в интернет“, Бизнес икономика, предприемачество и иновации“.

Тази година приемът на студенти в бакалавърските специалности на ВУЗФ ще продължи до края на септември, а магистри ще се приемат до края на октомври. Повече подробности за програмите на ВУЗФ и за процеса на кандидатстване може да откриете на www.iskam.vuzf.bg.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top