fbpx
Начало » Анонси » Швейцария – Бакалавърски програми

Швейцария – Бакалавърски програми

Търсенето на качествено образование води до нарастване броя на чуждестранните студенти в Швейцария. Обучението в Швейцарските университети не е лесно достижимо, независимо от нарасналата международна мобилност. Въпреки това, придобиването на швейцарска диплома би осигурило бъдещето ви. Чуждестранните студенти трябва да бъдат подготвени за значително по- високите такси.

Заинтересованите кандидати трябва да подадат заявленията си поне два месеца преди започване на програмата. Приемът се обявява след провеждане на интервю. Пълният комплект документи включва заявление, паспортни снимки, копие от диплома и актуален резултат от издържан тест за владеене на английски език.

След записването в университета, чуждестранният студент трябва да се свърже със Швейцарското посолство или консулство за получаване на пълна информация за издаване на учебна виза. Дори с редовен прием, студенти с туристическа виза не могат да посещават занятия. Според процедурата на швейцарските власти за издаване на учебна виза студентът трябва изцяло да е внесъл таксата за обучението.

 

В материала четете още:

  • Език и култура;
  • Университети и бакалавърски програми;
  • Такси за обучение;
  • Студентски живот.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top