fbpx
Начало » Анонси » ТЕМА НА БРОЯ: Психология

ТЕМА НА БРОЯ: Психология

Психологията е интригуваща наука, която има пряко приложение в живота на всеки човек. Нейните изследвания и открития могат да ни помогнат да се справяме по-лесно с предизвикателствата и с трудностите на всекидневието. Психологията обаче е и още по-удовлетворяваща професия, тъй като психолозите работят във всички сфери на трудовия и обществения живот и допринасят със своите познания и умения за подобряването на живота както на отделните хора, така и на човешките групи.

 

Ако до преди половин век психологията нямаше статут на особено популярна наука, то днес тя изживява своеобразен Ренесанс. За поредна година психологията е една от най-желаните специалности от кандидат-студентите във водещите университети в България.

 

Като цяло следването в специалност психология дава различна гледна точка. Понякога за студентите най-ценното за тези пет години не е количественото натрупване на знания. Понякога по-скоро е качествено различното възприемане на света – зачитане на гледната точка на другия, засилване на чувството на емпатия, много по-осъзнатата комуникация с различни хора. И тук идва основния въпрос…

 

В материала четете още:

  • Защо да учим психология;
  • Най-желаната специалност;
  • Какви качества са необходими, за да бъдеш психолог;
  • Съвети към кандидат-студентите;
  • Възможности за кариерна реализация.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top