fbpx
Начало » Анонси » ТЕМА НА БРОЯ: Логистика

ТЕМА НА БРОЯ: Логистика

Ефективната верига за доставки е от съществено значение за повечето компании, тъй като засяга оптимизирането на най-ценния ресурс – времето. Нарастването на предлаганите стоки и услуги и разширяването на редица бизнеси в международен аспект правят обучението в областта на управлението на веригата за доставки желана кандидатура в широк кръг от сектори.

 

Логистика е една от онези специалности, които се появиха в последните години като следствие от необходимостта на бизнеса за подготвени кадри, специализирани в тази област. Тя създава асоциация за транспорт, складиране, движение, пратки – всичко това е част от нейната същност,  Логистиката като дейност постепенно намира важно място във функционирането на модерния бизнес. Тя е от значение за всички основни заинтересовани страни – клиенти, собственици, акционери, тъй като координира всички структури на компанията. В чужбина ще срещнете наименованието Supply Chain Management – веригата, по която продуктите достигат до крайния потребител.

 

Както вече става ясно, логистиката е една от съвременните специалности, попадащи в категорията бизнес и икономически науки. Можем да кажем, че като специалност тя се основава на тях, но е доста по-конкретна и фокусирана. Доскоро в българските вузове не се предлагаше такова напрваление, но поради развитието и промените в икономическата реалност, днес и в България, и в чужбина ще откриете адекватни за времето и нуждите на бизнеса програми по логистика в различни направления – инженерна, стопанска, транспортна, военна. Въпреки това изборът на подобни програми у нас все още е ограничен.

 

В материала четете още:

  • Какво се изучава;
  • Програми в България;
  • Програми в чужбина;
  • Такси и кандидатстване;
  • Кариерна реализация.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top