fbpx
Начало » Анонси » ТЕМА НА БРОЯ: Икономика

ТЕМА НА БРОЯ: Икономика

Когато става въпрос за висше образование, икономиката е една от най-често избираните специалности у нас и в чужбина. Не  е трудно да разберем защо – тя звучи гръмко и престижно, завършилите имат едни от най-добрите възможности за кариерна реализация и заплащане, а опциите за практикуване навсякъде по света са буквално неизчерпаеми. Това е една от дисциплините, за които няма особено значение къде сте я завършили – дали в Европа или по света. В допълнение, предметите, които се изучават в нея, са доста разнообразни и често специалността избират кандидати с разновидни интереси.

На теория, това е социална наука, която изследва факторите за производство и консумация на всички продукти  и услуги, както и последиците от това.

На практика, икономиката засяга света около нас – тя е актуална, винаги променяща се и интригуваща. Това е специалността, която ви позволява един ден да учите за стоковите борси на Уолстрийт, а на следващия – за устойчивото развитие и начините за запазване на околната среда. Тя засяга модерния свят – начина, по който се държим, ние, бизнесите и управляващите ни.

В материала четете още:

  • Какво се изучава?
  • Къде да уча?
  • Кариерна реализация

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top