fbpx
Начало » Анонси » ТЕМА НА БРОЯ: Журналистика

ТЕМА НА БРОЯ: Журналистика

  • Ana Avtova
  • 20 сеп. 2017
  •  Коментарите са изключени за ТЕМА НА БРОЯ: Журналистика

По дефиниция това е практиката на събиране, анализиране и интерпретация на информация за актуални събития, теми, явления, личности и тенденции на съвременния живот, представена в различни жанрове и форми и разпространена за масова аудитория. Тя е също така професия, свързана със съобщаването и предаването на новини, описателни материали, гледни точки и мнения. Журналистиката може да се разглежда и като наука при определени обстоятелства.

Средствата, с които се осъществява журналистиката са средствата за масова информация, които включват вестници, списания, радио и телевизия, интернет и дори в последно време мобилни телефони. Съответно според медията, в която журналистите упражняват своята професия, журналистиката може да бъде радио, телевизионна, вестникарска, електронна и т.н.

Като академична специалност журналистиката се позиционира в различни факултети и под различни академични направления. По естеството и методите си тя е хуманитарна специалност, което я изважда от социалните науки, с които има много допирни точки.

В материала четете още:

– Елементи на журналистиката
– Видове журналистика
– Според използваните технологии и оборудване
– Прием
– Бакалавър
– Журналистика в България
– Журналистика в чужбина
– Реализация
– Стажове в медии

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top