fbpx
Начало » Анонси » Интервю с посланик Ема Хопкинс

Интервю с посланик Ема Хопкинс

  • Ana Avtova
  • 17 дек. 2016
  •  Коментарите са изключени за Интервю с посланик Ема Хопкинс

Име: Ема Хопкинс

Длъжност: Посланик на Обединеното кралство в България от април 2015

Предишна длъжност: Адвокат, ръководител на британската правителствена кампания против сексуалното насилие в зони на конфликт

Разкажете на нашите читатели нещо за себе си, най-вече за образованието си. Споменахте, че сте изучавали Балканска история и сте посещавали исторически и културни забележителности в България и региона. Коя е любимата Ви забележителност в България?

Учих в държавно училище в Северен Лондон. След това следвах право в университета в Кеймбридж и работих като криминален адвокат. Изучавах руска и българска история в училище и откакто пристигнах тук се възползвам от възможността да посетя много от прекрасните исторически паметници и места. Любимото ми място е Велико Търново, но това лято бях и в Родопите и се влюбих в Широка лъка.

Вие сте посланик от повече от година и половина. Кой е най-трудният проект, най-голямото предизвикателство за Вас през това време?

Най-голямото ми предизвикателство до сега е свързано с работата на посолството по пилотния в България център за жертви на сексуално насилие в Бургас. Ценърът се казва „Вселена” и бе открит през изминалото лято след четири години работа от страна на посолството и местните ни партньори. Подготовката за откриването включваше намиране на място за центъра, обзавеждането му с нужната техника и медицински материали и обучаването на служителите на центъра от техни британски колеги. След откриването на центъра, продължаваме да работим с партньорите ни от Асоциация Деметра, за да осигурим бъдещето на центъра и да използваме модела му за създаване на други центрове за жертви на сексуално насилие в България.

 

Пълното интервю може да прочетете в новия брой 71 на списанието.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top