fbpx
Начало » Анонси » Дания: Специалности със „зелена“ насоченост

Дания: Специалности със „зелена“ насоченост

  • Chris Vrajilov
  • 28 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Дания: Специалности със „зелена“ насоченост

Стотици години обществото в Дания се е препитавало основно от земеделие и риболов. Затова и до ден днешен датчаните се чувстват тясно свързани със земята и водата около тях. Уважението към природата е в основата на устойчивото развитие – философия, силно промотирана от северната държава.

Устойчивото развитие е подход, който включва употребата на възобновяема енергия, управление на водите, рециклиране на отпадъците и „зелен“ транспорт, към който спада и културата за колоездене. С години усилия Дания е изградила система от световна класа, която предоставя по-чист и екологичен всекидневен живот. Сред иновативните идеи са използването на вятър за генериране на енергия, обособяването на градини върху покривите на къщите, строенето на магистрали за велосипеди, както и минималното използване на горива. Основно предизвикателство е строенето на енергийно ефективни сгради, предвид факта, че на север е нужно отопление през по-голямата част от годината. Датските компании са световни лидери на пазара, когато става въпрос за ефективно строителство и имената Rockwool (изолация), Velux (прозорци), Danfoss (отопление) са добре познати в индустрията.

Взимайки предвид всичко това, е лесно да разберем защо Дания е подходяща дестинация за изучаване на специалности с екологична насоченост. Почти всеки университет там предлага бакалавърска и магистърска „зелена“ специалност, голяма част от които на английски език.

 

В материала четете още:

  • „Зелени“ специалности
  • Изучавани дисциплини
  • Програми и университети
  • Кандидатстване и такси

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top