fbpx
Начало » Анонси » Дания – обучение по информационни технологии

Дания – обучение по информационни технологии

  • Ana Avtova
  • 18 май 2016
  •  Коментарите са изключени за Дания – обучение по информационни технологии

Дания е една от най-предпочитаните дестинации за българските кандидат-студенти. Страната привлича с предлаганите програми на английски език, международно признатите дипломи и безплатното образование за всички граждани на Европейския съюз. Бъдещите студенти избират Дания и поради факта, че държавата е символ на висок жизнен стандарт и равенство в обществената йерархия. Това е и страната на най-щастливата нация в света, а според класацията International Student Satisfaction Awards Дания е третото най-добро място за следване на висше образование в Европа след Финландия и Швеция.

Иновативният подход в датската образователна система обуславя развитието на технологичните образователни направления. Дания, подобно на България, преживява бум на IT индустрията. За разлика от България обаче, в която тази тенденция се дължи на отличните условия за бизнес и евтината работна ръка, в Дания растежът е пряко свързан с целенасочената държавна политика за инвестиране в IT образованието. Затова, ако се интересувате от престижно международно обучение в сферата на компютърните науки, Дания е една от държавите, които заслужават специално внимание.

Висше образование в Дания

Датската образователна система комбинира теоретичната подготовка с практически насочени проекти, които изискват критично мислене и умения за справяне с разнообразни задачи. Обучението се основава на принципа, че студентите трябва да практикуват това, което наистина ще използват в бъдещата си кариера. Целта е след дипломирането завършилите да успеят да разгърнат потенциала си, да бъдат уверени и да не се страхуват да преследват целите си. Датските университети са модерно оборудвани, за да предоставят подходяща среда за учене и практика и да насочат към използване на иновативни технологии в този процес. Студентите имат и възможността сами да организират графика си с учебни занятия в някои от програмите. Друго голямо предимство е международната среда от студенти и лектори, както и интересният градски живот, особено в големи градове като Копенхаген.

 

Може да прочетете цялата статия в брой 66/ април/ май 2016 на списание „Образование и специализация в чужбина“. В статията може да научите още за:

Как протича IT обучението?

Какви са изискванията за прием?

Какъв е студентският живот в Дания?

 

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top