fbpx
Начало » Анонси » Великобритания  – UCAS 2018

Великобритания  – UCAS 2018

След като британското правителство увери кандидат-студентите от Европа, че условията за прием и финансиране в британските университети се запазват, независимо от Брекзит, островната държава продължава да е най-желаната дестинация за обучение на Стария континент.

Студентите, започнали обучението през 2017/2018 учебна година, получиха възможност за студентски заем за целия срок на обучението си в избрания от тях университет. Заемът за магистърски програми в размер на 10 000 паунда, който Великобритания въведе миналата година за граждани на Европейския съюз, също остана валиден. Нещо повече: през април 2017 британското правителство обяви, че студентите от ЕС, кандидатстващи за обучение в бакалавърски и магистърски програми, ще имат достъп до финансова помощ и през академичната 2018/2019 година, без промяна на критериите за одобрение.

Това означава, че студентите ще имат достъп до студентски заеми и стипендии, дори и ако обучението им завърши след излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. т.е. ще получат финансиране за целия си курс на обучение.

 

В материала четете още:

  • Брекзит и студентите от Европейския съюз
  • Повече кандидат-студенти от Европа, по-малко от Великобритания
  • Кандидат-студентите от България се запазват
  • Най-популярните специалности сред българите
  • Тенденцията на Балканите

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top