fbpx
Начало » Анонси » Великобритания – английско качество и в средното образование

Великобритания – английско качество и в средното образование

  • Ana Avtova
  • 17 май 2016
  •  Коментарите са изключени за Великобритания – английско качество и в средното образование

Качеството на средното образование във Великобритания го прави достъпно за все повече български родители и техните семейства. Независимо дали цялото семейство е взело решението да се премести на Острова или ученикът отива сам, това е голяма крачка за всяко дете или тийнейджър.

Средното образование във Великобритания предлага различни пътеки, по които учениците могат да изберат да тръгнат, в зависимост от това какви са силните им страни и как се справят в училище.

GSCE
GSCE обучението е през последните две години на основното образование (между 14- и 16-годишна възраст). Повечето ученици изучават около 10 предмета. Оценяването е с финален изпит по всеки предмет. Някои училища предлагат възможността по-добре справящите се ученици да вземат изпитите си по-рано от предвиденото.

IGSCE
International GSCE за първи път се провеждат преди около 25 години, а основната му цел е да даде възможност на ученици, за които английскят не е майчин език. Оценяването се състои предимно от курсови работи. Предметите, които се изучават, са същите както и при GSCE, но включват и много чужди езици.

A-levels
A-levels могат да се изучават както в средно училище, така и в колеж. Те са разделени на два етапа – AS и A2 Levels. Всеки от етапите се изучава в рамките на една година. През първата година се изучават четири предмета, а през втората ученикът може да се откаже от един от тях и да се съсредоточи върху останалите.

Оценяването става предимно с изпити в края на годината, но за някои предмети се използват и курсови работи. В последно време предмети като психология, фотография и икономика са все по-популярни. Специализирането на това ниво на обучение може да помогне на ученика да избере какво да следва. Имайте предвид обаче, че някои университети могат да изискват да сте изучавали конкретни предмети, за да бъдете допуснати до някои от бакалавърските им програми. Ако вече знаете какво искате да следвате, би било добра идея да проверите дали мечтаният университет няма конкретни изисквания за някои от специалностите си..

След няколко години виждам себе си и семейството си между България и Италия с бизнес стратегия и натрупан капитал за инвестиция у нас.

 

Може да прочетете цялата статия в брой 66/ април/ май 2016 на списание „Образование и специализация в чужбина“. В статията може да научите още за:

Какво представляват пансионните училища във Великобритания?

Не е ли прекалено рано да за образование в чужбина?

Какви са плюсовете и минусите на средното образование в Обединеното кралство?

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top